Tendències en rajoles 2018

1494606276

 

El 2018 s’apropa, i com és costum, estem atents a tota una varietat de novetats. Aquest cop, us informem de les tendències que vestiran els sòls i les parets de les nostres llars.

 

  1. Efecte Pedra.

El gres és un material capaç de reproduir qualsevol estètica, fins i tot, el tipus de pedra dels edificis rurals. Requereix un baix manteniment, la seva col·locació és molt senzilla i les seves tonalitats i textures aporten a la llar un estil molt vintage.

 

  1. Efecte Fusta.

A diferència del parquet, el gres no es ratlla en moure mobles o amb les joguines dels més petits de la llar. Tampoc requereix detergents específics per mantenir-ho lluent i amb color, ni acabats especials per sobreviure en ambients humits com el bany o la cuina.

Tot i que el gres amb efecte fusta ja és bastant conegut, s’aproximen novetats interessants, on els acabats estan molt més treballats, apareixen nous colors que imiten diferents tipus de fusta natural i alguns presenten una superfície ceràmica pràcticament mate.

 

  1. Efecte ciment hidràulic.

Tot i que fa temps que les rajoles hidràuliques conserven una alta posició entre les tendències, Pels curiosos, aquestes peces estan formades per una capa inferior de formigó extremadament resistent i una capa superior de pols de marbre, ciment blanc i diferents pigments. L’efecte que s’obté és, sense dubte, molt cridaner. La seva elaboració passa per un procés complex que solament pot dur a terme a mà. Per més informació, podeu veure el vídeo «Rajoles hidràuliques: Com es fabriquen?”.

 

  1. Efecte resina.

Aquest acabat imita el color, lluentor i les pinzellades típiques que queden visibles després d’aplicar resina. El resultat es sorprenent!

Així mateix, utilitzant rajoles de gran mida s’aconsegueix una superfície on les juntes són pràcticament imperceptibles.

 

  1. Efecte marbre.

Les rajoles de gres ofereixen un avantatge fonamental enfront del marbre: la important diferència de preus.

Els líders del sector de la producció de rajoles ceràmiques reprodueixen les diferents varietats del marbre amb impecables acabats. N’hi ha que, fins i tot, recreen les característiques vetes i textures del marbre utilitzant eines digitals.

 

  1. Efecte terracota.

La terracota s’ha convertit en el material per excel·lència per revestir sòls. Posseeix un encant especial i ofereix una gran selecció de formes i colors, que varien segons el tipus d’argila amb la qual es fabriqui.

 

  1. Efecte formigó.

L’ús del formigó ens porta a imaginar un espai d’estil industrial, avantguardista i pur. Aquestes rajoles estan disponibles en diferents grandàries i colors, des de tons marfil fins gammes en escala de grisos, del gris pàl·lid fins a color carbó.

 

  1. Efecte paper pintat.

Amb aquest tipus de rajola no hi haurà motiu per preocupar-se massa, ja que, en comparació al paper pintat original, és resistent i es pot netejar amb aigua i detergent. Aquestes peces estan disponibles en una gran varietat d’estampats, des dels més clàssics, com els florals, acabats abstractes o fins i tot d’animals, tot això en distintes tonalitats, unes més cridaneres i unes altres més suaus.

S’ha arribat a aconseguir aquest tipus d’acabat gràcies a un innovador procés tecnològic on es combina el gres amb la fibra de vidre. Això permet crear peces fins de 100 x 300 cm, amb un gruix de solament 3,5 mil·límetres.

 

A continuació, us mostrem una selecció de mostres, per donar-vos unes quantes idees:

 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 

Gres normal i porcellànic: Diferències

gran-canyon-clay

Tot i que pertanyen a la mateixa família, hi ha certes diferències entre el gres normal i el gres porcellànic. Us explicarem aquestes petites dissimilituds perquè, a l’hora d’escollir, sapigueu quina és l’opció que millor s’adaptaria a la vostra reforma:

Gres normal o esmaltat

prodotti-108359-rel8fdbf02d13ce4763bfc22163c0871b13El gres normal (o esmaltat) és un tipus de paviment de pasta ceràmica formada per argiles naturals,

fabricat generalment per la tècnica de monococció. Pot ser fabricat tant en pasta vermella com en pasta blanca.
Aquest gres es pot fabricar en diverses mides (normalment, de forma quadrada i/o rectangular), amb vores bisellades o rectes i posseeix una gran varietat de dissenys i colors. A més, el paviment té una capacitat d’absorció a l’aigua baixa o mig baixa aproximadament.
Són de fàcil col·locació i molt econòmiques.

Gres porcellànic

El gres porcellànic són rajoles ceràmiques amb molt baixa absorció d’aigua,materiales_84_1405679361

resistents a la humitat, premsades en sec i fabricades per monococció. Poden ser esmaltades o no esmaltades i s’utilitzen per a sòls exteriors, interiors, comercials, industrials, i per a revestiments de façanes i parets interiors.
A causa del seu procés de fabricació, el material és igual tant a la base com a la superfície, i el seu aspecte pot imitar qualsevol material natural (fusta, marbre, pedra…).
És antilliscant i resistent tant en referència a la duresa com a altes temperatures.

7 consells per dur a terme una reforma

imaginando-casa

1. Les idees clares

Abans de donar un sol pas, heu d’organitzar-vos i fer un estudi meticulós de les idees que teniu al cap. Heu de posar en ordre les vostres prioritats: què voleu canviar per millorar l’aspecte i/o qualitat de la vostra llar, què és allò que més us fa falta, quin treball o arreglo és el de més urgència… Són moltes coses per rumiar i s’ha de dedicar temps per pensar-ho tranquil·lament.

 2. No prioritzar l’opinió dels demès

Les opinions externes de familiars, amics o coneguts sempre són d’agrair, però això no us ha de condicionar en excés, ja que a la llarga pot ser, fins i tot, perjudicial. Recorda: És la teva casa.

 3.Nova distribucióplano-de-edificio-de-4-pisos-con-departamento

Un cop ho tingueu tot clar, és l’hora de pensar en la nova distribució per a la casa. Per ajudar-vos a tenir una idea, uns croquis us facilitaran el treball. També teniu a l’abast programes online gratuïts per fer plànols i així aconseguir un acabat més net i clar.

Aquest també és un pas que s’ha de prendre amb calma, ja que s’han de tenir en compte molts aspectes per aconseguir l’ordre correcte i evitar habitacions amuntegades i sense estructura.

4. Contractar als millors professionals

Abans de llençar-vos a la piscina, heu d’investigar a fons totes les opcions que teniu: visitar les empreses de reformes que facin falta, indagar sobre els seus treballs i acabats, aconseguir opinions fiables d’aquestes empreses, trobar els preus adequats que s’ajustin al vostre pressupost…
comparar-presupuestos

Si voleu un pas a pas més específic, podeu llegir el nostre article 10 Consells Imprescindibles per Contractar una Reforma”. Us serà de molta ajuda!

5. Permisos i llicències

Una vegada ho tingueu tot en ordre, cal aconseguir tots els permisos i llicències necessaris per evitar incidents mentre el treball estigui en procés.
Per dur a terme aquesta tasca, necessitareu l’ajuda del professional que hàgiu escollit per realitzar la vostra reforma. Ell o ella us informarà de tot el que us faci falta i us ajudarà a fer els tràmits. I sobretot, no patiu: les llicències per a reformes rarament són cares ni complexes de fer, així que de segur no tindreu cap problema.

permisos_licencias_reformas

6. Estar a l’aguait dels avenços de la reforma

Evidentment, heu de dipositar la vostra confiança en el/la professional que hàgiu escollit i no estar a sobre en excés, ja que d’aquesta manera impediríem o fins i tot retardaríem les tasques dels treballadors, però és el vostre deure estar pendents de com es desenvolupa la reforma, ja que, a mesura que va avançant el treball, és possible que hi hagi detalls que acabin per no convèncer-vos, i si s’ha de realitzar algun canvi, ha d’informar-se d’això com més aviat millor.

7. Gaudir de la vostra reforma

Ja ho teniu! Sense maldecaps ni incidents!
Com veieu, si seguiu els passos adequadament, esteu atents i vigileu que les coses vagin per bon camí, de segur encertareu.